Vrei sa începi o afacere în domeniul fabricarii mobilei? Iată ce trebuie să știi

Publicat pe 27 Mai 2021
Unul dintre domeniile care a câștigat teren în ultimii ani este cel al prelucrării mobilei, acolo unde există o cerere imensă corelată cu noutățile aduse de stilurile de amenajare moderne. Dacă ești interesat să deschizi o afacere care să aibă ca domeniu de activitate prelucrarea elementelor de mobilier, atunci următoarele sfaturi cu siguranță îți vor fi utile.

Echipează-te cu dispozitive profesionale pentru detalii

Oricine poate prelucra lemnul, însă pentru a fi un profesionist desăvârșit ar trebui să știi că frumusețea stă în detaliile de execuție. De aceea, interesează-te de performanțele pe care le oferă piața de masini de aplicat cant pentru că acesta este unul dintre primii pași pe care îi poți face spre a oferi clienților produse cu adevărat calitative. Cu siguranță ai văzut de-a lungul timpului elemente de mobilier care nu sunt finisate potrivit sau ale căror canturi nu erau finisate în totalitate sau care erau total inexistente. Ei bine, acest lucru se întâmplă atunci când nu sunt folosite pentru execuție și manoperă sculele potrivite, care să prelucreze lemnul în mod elegant și rafinat, așa cum este el de fapt.

Același lucru trebuie să îl faci și pentru restul sculelor și al utilajelor, pentru unelte de finisare sau smirgheluire, pentru mașini de tăiat sau chiar pentru scule destinate colorării sau lăcuirii produselor finite.

Caută furnizori de lemn de încredere

Lemnul pe care îl vei folosi pentru mobilier trebuie să provină de la surse sigure și foarte important, el trebuie să fie depozitat și transportat în condiții de maximă siguranță. Lemnul este un material pretențios, care poate prezenta umflări și contrageri în starea sa naturală, fără niciun strat de protecție. În plus, să nu uităm că lemnul este predispus atacurilor cariilor, așa că va trebui să verifici foarte bine loturile cumpărate pentru a fi sigur că poți extrage de acolo exact produsele finite pe care și le dorești.

O problemă foarte mare vine și din faptul că unii comercianți și procesatori ai industriei lemnului nu sunt atenți la prelucrare și cumpărare, drept pentru care de multe ori se poate întâmpla ca finisarea produselor să fie influențată de nuanța lemnului sau de tipul acestuia.

Caută spațiu suficient pentru depozitare

Dacă ai în plan deschiderea unei firme de prelucrare a lemnului și de realizare de mobilier, atunci ar trebui să ai în vedere faptul că vei avea nevoie de un spațiu amplu pentru amplasarea întregului atelier. Vei avea nevoie de mașini de tăiat, de prelucrat, de lustruit, iar acesta vor necesita un spațiu cât mai amplu.

Este de preferat ca spațiul ales să fie asigurat și să implementezi măsuri serioase de protecție anti-incendiu, pentru că lemnul în sine este un material care arde și care întreține arderea.

Caută produse de finisare de calitate

Lacul, vopseaua și chiar elementele cu care se realizează lipirea sunt foarte importante dacă dorești să oferi produse de calitate clienților tăi. Din acest motiv ar trebui să cauți produse calitative, care să se comporte foarte bine în timp și care să îți ofere garanția că mobilierul livrat nu va suferi modificări în timp. Firește, mobilierul este expus de-a lungul timpului condițiilor de utilizare însă există elemente care ar trebui să reziste foarte bine mai ales în perioada de garanție contractuală.

Același lucru se aplică și elementelor de feronerie, deoarece acestea vin în completarea unui produs finit pentru care este plătit un anumit preț.

O afacere pe bază de mobilier înseamnă de fapt dedicare și muncă, dar și atenție la detalii pentru că dintre toate lucrurile mobila este cel mai utilizat produs dintr-o gospodărie.


Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!