Wash4Good, spălătoria auto care ajută persoane defavorizate

Publicat pe 7 Iunie 2017
Un antreprenor bucureștean pasionat de afaceri cu impact pozitiv asupra comunității a lansat o campanie de crowdfunding, deschisă până la 21 Iunie 2017, prin care încearcă să colecteze din donații fondurile necesare construirii proiectului social „Wash4Good”. Aceasta ar urma să fie prima spălătorie auto socială în sistem self-service, materializarea unei idei pornite de la scop. Obiectivul principal al acestui proiect este să ajute un număr ridicat de persoane defavorizate să aibă o viață normală, atât prin redirecționarea parțială a profiturilor în beneficiul acestora cât și prin crearea de locuri de muncă destinate persoanelor care trăiesc în sărăcie extremă. În plus, proiectul își propune să inspire și alți antreprenori să investească în comunitățile unde își desfășoară afacerile.

Scopul a atras mijloacele...

Dan Ciopei este un antreprenor din București în vârstă de 31 ani. Este masterand în Management și are o experiență de peste 10 ani în Comerț. A cochetat dintotdeauna cu afacerile, însă cele tradiționale nu i-au captivat interesul. În ultimii ani a studiat conceptul de afacere socială, un tip de afacere al cărei prim obiectiv nu este să aducă profituri, ci să aducă mai degrabă un plus de valoare comunităților de oameni defavorizați.

A analizat piața și competiția, a vorbit cu furnizori și cu viitori parteneri și a pus cap la cap un plan - ca această spălătorie auto să angajeze și formeze profesional persoane defavorizate, în timp ce un procent din profituri va fi donat în beneficiul acestora, crescând șansele și celor mai puțin norocoși la o viață normală. Toate acestea vor fi realizate cu sprijinul partenerilor ONG ai spălătoriei Wash4Good, organizații care ajută activ persoanele defavorizate (copii fără familii, persoane fără adăpost, persoane aflate în imposibilitate de muncă etc.) să aibă acces la o viață normală, auto-sustenabilă.

Antreprenorul bucureștean crede cu tărie că „Lumea în care trăim poate fi un loc mai bun doar dacă arătăm că ne pasă de ceilalți. Probabilitatea ca un om să aducă contribuții importante pentru binele comunității este mult mai ridicată în cazul celor care nu au acoperite nici măcar nevoile primare umane dacă aceștia primesc ajutorul necesar ca să-și depășească propria condiție. Proiectul pe care îl propun are menirea să ofere acest ajutor.”

Pentru a atrage fondurile necesare construcției, a fost lansată o campanie de crowdfunding (strângere de donații) pe platforma online StartSomeGood.com, care este dedicată proiectelor de antreprenoriat social. Campania rămâne deschisă pentru donații până la 21 Iunie 2017 și se bazează pe sistemul All or Nothing, un sistem care permite donatorilor să contribuie rapid printr-o promisiune de plată. Practic, donația efectivă urmează a fi tranzacționată doar în cazul în care campania atinge obiectivul minim de donații până la finalul acesteia.

Astfel, indiferent de suma alocată, toate persoanele fizice sau companiile care vor contribui în următoarele zile la realizarea acestui proiect social vor beneficia de recompense-cadou constând în pachete gratuite de spălare a mașinii, recunoaștere socială, experiențe inedite, reclamă gratuită și alte avantaje enumerate pe pagina web a campaniei.

În cazul finalizării cu succes a campaniei de crowdfunding, spălătoria auto „Wash4Good” va avea inaugurarea în jurul datei de 1 octombrie 2017 și va fi construită într-o zonă semicentrală din București.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web a proiectului - www.wash4good.com sau pe pagina campaniei de crowdfunding la www.startsomegood.com/savealifenow.

Pentru sugestii, parteneriate sau alte discuții vă rugăm sunați la 0724632823 sau trimiteți un mesaj pe pagina de Facebook Wash4Good sau un email pe adresa contact@wash4good.com; vom răspunde tuturor solicitărilor în cel mult 24 ore. 


companies

Wash4Good va fi prima spălătorie auto socială în sistem self-service care contribuie la dezvoltarea comunităților românești ajutând persoanele defavorizate să se (re)integreze în societate....

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →