WINMARKT ESTE PRINTRE PRIMELE COMPANII DIN ROMANIA CERTIFICATA ISO 37001

Publicat pe 11 Aprilie 2018
Grupul Winmarkt, subsidiara romaneasca a grupului italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care detine si administreaza 15 proprietati, in 13 orase din tara, este mandru sa anunte ca este una dintre primele companii certificata ISO 37001:2016 la nivel global, standardul international de combaterea coruptiei.

Certificarea ISO 37001 (The International Organization for Standardization 37001 - Anti-bribery management systems) a fost obtinuta dupa un amplu proces de audit efectuat de un organism independent de certificare. ISO 37001 presupune adoptarea unui sistem de management de control care pune in aplicare masuri de monitorizare si prevenire anti-mita in activitatile companiei.

Aceasta certificare vine cu o serie de avantaje de la implementarea unor controale de prevenire, detectare si solutionare a cazurilor de mita, prevenirea conflictelor de interese precum si promovarea unei culturi etice de afaceri.

Carlo Barban, CEO si Managing Director al Grupului Winmarkt, a declarat: „Integritatea face parte din viziunea si cultura grupului IGD. Winmarkt isi desfasoara activitatea avand la baza valori si principii etice ce trebuie respectate atat in interiorul acesteia cat si in relationarea cu partenerii de afaceri. Obtinerea certificarii ISO 37001 demonstreaza inca o data angajamentul nostru de a lucra intr-un mediu de business transparent. Prin politica anti-mita, implementata de companie, sunt stabilite standarde de comportament menite sa minimalizeze riscul de mita in activitatea desfasurata de personalul angajat, in relatiile cu partenerii de afaceri sau in relatiile cu entitatile guvernamentale.”

Anca Barbulescu, Tax&Control Manager, din cadrul Winmarkt devine persoana desemnata de supravegherea respectarii politicilor anti-mita, de instruirea personalului, de realizarea unor evaluari de risc referitoare la posibilitatea luarii si darii de mita si de punerea in aplicarea a unor serii de masuri si controale financiare/comerciale, proceduri de investigare si raportare pentru efectuarea activitatilor de "due diligence" cu privire la partenerii de afaceri sau proiectele organizatiei: “Compania si-a propus un mecanism de sesizare, pe pagina web site-ului companiei, pus la dispozitia atat a personalului angajat cat si la dispozitia clientilor, partenerilor de afaceri, prin care pot fi semnalate posibile incalcari sau suspiciuni de incalcari ale prevederilor politicii anti-mita, fiind garantata totodata confidentialitatea informatiilor primite. Astfel, prin procedura de semnalare existenta, fiecare angajat, partener, colaborator, client, furnizor de servicii, ar putea sa sesizeze orice solicitare directa sau indirecta de a obtine plati, bunuri, calatorii, asistenta personala sau alte beneficii pentru o persoana sau rudele sale sau un alt beneficiar, in legatura cu indeplinirea sarcinilor unei persoane.”

Despre Winmarkt: 

Achizitionata in 2008 de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este una dintre cele mai extinse retele de centre comerciale din Romania. Winmarkt are in proprietate 14 centre comerciale si o cladire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecaruia dintre cele 13 orase: Alexandria, Bistrita, Braila, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda si Vaslui.

www.winmarkt.ro

www.gruppoigd.it

Domenii: Imobiliare

SC WINMAGAZIN SA

Achizitionata in 2008 de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este una dintre cele mai extinse retele de centre comerciale din Romania. Winmarkt are in proprietate 14...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →