XCREDIT explică de ce este atât de importantă educația financiară pentru fiecare dintre noi

Publicat pe 30 Septembrie 2022
Dacă nu sunteți economist sau nu ați urmat un curs specific despre gestionarea finanțelor personale, este posibil ca educația dvs. financiară să se rezume la sfaturile primite în familie, respectiv de la prieteni și profesori.

Când vine vorba de gestionarea eficientă a finanțelor, XCREDIT vă propune un traseu pe care ar trebui să-l parcurgeți integral pe măsură ce vă îndreptați spre atingerea unui obiectiv financiar. Pentru a ajunge acolo, trebuie să cunoașteți câteva principii fundamentale:

• Gestionarea datoriilor

• Bugetarea și urmărirea cheltuielilor

• Crearea unui fond de urgență

• Îmbunătățirea calității vieții

• Creșterea avuției

Sfaturi precum „economisiți pentru zile negre”, „cumpărați doar cele mai ieftine articole” sau „a avea datorii este rău” sunt doar câteva dintre ele.

Din păcate, aceste idei și preconcepții sunt fie incomplete, fie complet greșite.

Fără cunoștințele și îndrumările adecvate despre finanțele personale, veți continua să înțelegeți greșit rolul banilor și, ulterior, veți lua decizii financiare proaste care vă vor împiedica să vă bucurați de viață și să vă atingeți obiectivele financiare.

Viziunea XCREDIT asupra educației financiare și a banilor

O modalitate excelentă de a înțelege mai bine banii este educația financiară. Mai simplu spus, educația financiară vă va ajuta să vă înarmați cu abilități financiare importante pentru a lua decizii informate în viitor.

Educația financiară oferită prin portalul XCREDIT, un site de analiză credite online, acoperă principii și subiecte fundamentale privind economisirea banilor și gestionarea datoriilor, dar și concepte mai complexe referitoare la investițiile inteligente. Pentru a fi la curent cu cele mai noi articole, vizitați secțiunea de Blog a site-ului XCREDIT.

În opinia noastră, învățarea acestor elemente de bază vă va ajuta să:

• Conștientizați situația dvs. financiară

• Obțineți siguranță financiară

• Aveți încredere în capacitățile dvs. de a acumula avere și să vă formați obiceiuri care adaugă valoare stilului dvs. de viață

• Transformați banii într-un activ care să vă ajute să vă protejați pe dvs. și viitorul familiei dvs.

• Dezvoltați și susțineți o înțelepciune financiară

Educația financiară ca o călătorie

O modalitate inedită de a privi educația financiară este de a o vedea ca pe o călătorie către un obiectiv financiar specific.

Această călătorie are cinci obiective importante. Acestea sunt:

1. Înțelegeți cum vă puteți gestiona eficient datoriie

2. Învățați cum să vă bugetați și să vă urmăriți cheltuielile

3. Să știți cum și când puteți începe crearea unui fond de urgență

4. Aflați cum vă puteți îmbunătăți calitatea vieții

5. Aflați cum și când puteți investi

Înainte de a face această călătorie, există câteva lucruri pe care trebuie să le știți: În primul rând, trebuie să fiți pregătit pentru a vă schimba vechile opinii despre bani. De asemenea, trebuie să fiți dispus să gestionați banii și să vă creșteți avuția prin respectarea unor reguli stricte.

Să începem!

Gestionarea datoriilor

Când vă începeți călătoria, primul lucru pe care trebuie să-l înțelegeți este datoria dvs. În ciuda a ceea ce a-ți putea crede, datoriile nu sunt deloc rele.

Datoria este considerată ”rea” dacă nu reușiți să urmăriți câte datorii aveți, dacă nu puteți să o plătiți în mod regulat și dacă începeți să împrumutați mai mulți bani pentru a plăti alte datorii. Datoria poate fi ceva rău doar dacă nu reușiți să o achitați la timp, conform un plan de rambursare bine stabilit. De asemenea, o datorie poate fi considerată ceva negativ atunci când vă afectează capacitatea de a vă împrumuta din nou în viitor.

Pe de altă parte, datoria devine bună dacă sunteți capabil să o achitați conform planului, dacă vă îmbunătățește calitatea vieții și, cel mai important, dacă este destinată să genereze mai multă valoare pentru dvs. De exemplu, împrumuturile pentru educație sau afaceri sunt datorii care se pot dovedi foarte benefice în atingerea obiectivelor dvs. financiare.

Bugetarea și urmărirea cheltuielilor

Odată ce înțelegeți cum să vă gestionați datoriile, următoarea parte a călătoriei dvs. financiare este bugetarea și urmărirea.

Venitul dvs. merge de obicei către cheltuielile obișnuite. Acestea includ produse alimentare, utilități, articole esențiale pentru casă, transport, divertisment și petrecerea timpului liber.

Când vine vorba de gestionarea banilor, bugetarea și urmărirea cheltuielilor necesită foarte multă disciplină.

Începeți prin a stabili un buget lunar, enumerați-vă cheltuielile și utilizați aplicații mobile gratuite pentru a vă urmări cheltuielile. Puteți folosi, de asemenea, o simplă foaie de calcul pentru a enumera fiecare articol pe care vă cheltuiți banii.

Pasul următor presupune ajustarea bugetului în funcție de cât cheltuiți, pentru a vă ajuta să faceți schimbări în stilul dvs. de viață. Regula 50-30-20 este adesea citată ca un model solid atunci când începeți să bugetați. Aceasta înseamnă că puteți rezerva 50% din buget pentru nevoile dvs., încă 30% pentru dorințele dvs. și 20% pentru economii. Puteți modifica aceste procente în funcție de stilul dvs. de viață, deși este crucial ca economiile să reprezinte o parte esențială a rutinei bugetare.

Crearea unui fond de urgență

Odată ce ați făcut bugetul lunar, puteți continua cu etapa următoare: construirea fondului de urgență.

Un fond de urgență este reprezentat de suma de bani pe care ați economisit-o pentru ”zilele negre”. Acești bani sunt meniți să fie cheltuiți pentru urgențe medicale care necesită spitalizare, diverse reparații care nu suferă amânare, precum și pentru acoperirea cheltuielilor neprevăzute cu educația (mai ales dacă aveți copii).

Un fond de urgență vă poate asigura, de asemenea, că dispuneți de fondurile necesare în cazul în care treceți printr-o perioadă dificlă, cum ar fi pierderea locului de muncă, falimentul afacerii dvs., îmbolnăvirea gravă sau chiar decesul unui membru al familiei. O sumă minimă pentru un fond de urgență este cea care ar putea să vă acopere cheltuielile pe o perioadă de trei până la șase luni, astfel încât să nu fiți nevoit să vă modificați substanțial stilul de viață.

Investiți și creșteți-vă avuția

În sfârșit, sunteți gata să faceți investiții!

O investiție financiară poate fi comparată cu orice altceva care necesită timp și efort pentru a crește în valoare. O investiție poate fi privită ca o plantă pe care o pui în pământ, o uzi, o fertilizezi și apoi aștepți până când aceasta crește suficient pentru a produce fructe care pot fi apoi fie mâncate, fie vândute altora. Dar odată cu investițiile vine și riscul (adică mișcările pieței). Ca și plantele, investițiile sunt expuse la factori externi care le pot afecta creșterea.

Există mai multe produse financiare care pot fi considerate investiții: depozitul la termen, acțiunile, obligațiunile și fondurile mutuale. Chiar și educația este o formă de investiție, pentru că te face mai potrivit pentru a-ți găsi un job sau chiar pentru a deveni antreprenor.

Amintiți-vă faptul că orice vă îmbunătățește obiectivele financiare și adaugă valoare nevoilor dvs. este un o investiție.

Un cuvânt despre fraudă

În călătoria dvs. financiară, vă puteți dezvolta cunoștințele pentru a identifica și a evita fraudele. Mulți escroci folosesc astăzi diverse metode pentru a fura, păcălindu-vă să le oferiți acces la datele bancare, făcându-vă să cumpărați bunuri false, să acceptați tranzacții ilegale sau să investiți în afaceri proaste.

Nu deveniți o victimă! Fiți la curent cu cele mai recente tehnici de fraudă și urmăriți periodic conturile oficiale de social media ale băncilor pentru cele mai recente mementouri și avertismente.

Viața este o călătorie, așa se spune, iar asta înseamnă că trebuie să te adaptezi. Atâta timp cât vă construiți obiceiurile financiare adecvate, puteți avea încredere să vă trăiți viața pe care o alegeți și să urmăriți obiectivele financiare potrivite.

Amintiți-vă: educația financiară are multe căi. Puteți urmări oricând alte obiective în funcție de stilul de viață pe care îl doriți. Totul depinde numai de dumneavoastră!

Domenii: Finante-banci

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!