XCREDIT reafirmă numeroasele avantaje ale unui credit online

Publicat pe 30 Septembrie 2022
Având în vedere contextul economic actual, tot mai mulți români ajung frecvent în situația de a contracta un împrumut online. De cele mai multe ori însă, suma de care au nevoie este relativ mai mică față de suma pe care ar lua-o de la bancă pentru achiziția unei locuințe sau a unui autoturism.

Conform portalului financiar XCREDIT, cererea de credite online rapide pentru a achita o datorie mică, o factură de utilități sau un produs de strictă necesitate se află într-o continuă creștere.

Aici intervin creditele online nebancare. Convenabile, rapide și perfect legale, aceste împrumuturi i-au ajutat pe foarte mulți români să treacă mai ușor peste o criză financiară de moment.

Dacă vă gândiți să accesați un împrumut online, iată ce trebuie să știți despre acestea. Vom puncta în continuare câteva dintre avantajele și dezavantajele unor astfel de produse financiare.

Ce sunt împrumuturile online?

Împrumuturile online sunt împrumuturi rapide și convenabile care pot fi obținute online fără a trece printr-un proces riguros de verificare. Spre deosebire de împrumuturile bancare obișnuite, pentru a obține un astfel de împrumut nu aveți nevoie de garanții, ci doar de câteva documente, de multe ori doar de un act de identitate și un fluturaș de salariu. Aceste împrumuturi sunt aprobate rapid, fără a fi nevoie să vizitați biroul unui creditor. De asemenea, suma este transferată imediat în contul dvs. bancar.

Împrumuturi online vs. împrumuturi bancare

Împrumuturile bancare sunt folosite în mod obișnuit pentru achiziții de mare valoare, cum ar fi împrumuturile pentru locuințe sau creditele auto. În cazul creditelor contractate de la bănci, procesul de aprobare este mai strict și, de regulă, necesită prezentarea mai multor documente pentru a dovedi capacitatea unei persoane de a rambursa o sumă mare.

Împrumuturile online oferite de IFN-uri, pe de altă parte, sunt aprobate în cel mult 24 de ore și necesită uneori doar un document de identitate. Cu toate acestea, suma pe care o poate împrumuta o persoană de la un IFN este mult mai mică decât ceea ce ar putea obține dacă ar solicita un împrumut la o bancă.

Avantajele împrumuturilor online

  • Împrumuturi negarantate - Nu trebuie să oferiți niciun fel de garanție pentru a accesa un împrumut, ceea ce este foarte avantajos dacă nu aveți o proprietate sau ceva valoros ce poate fi folosit ca garanție.
  • Rambursare flexibilă - Cele mai multe aplicații de împrumut online vă oferă planuri de rambursare flexibile pentru a putea achita cu ușurință creditele contractate.
  • Limită de credit în creștere - dacă sunteți la primul împrumut veți putea accesa o sumă maximă mai mică, dar pe măsură ce vă plătiți ratele la timp și dobândiți un istoric de creditare pozitiv, instituțiile financiare vă vor oferi sume din ce în ce mai mari.

Dezavantajele împrumuturilor online

  • Dobândă mai mare - Deoarece împrumutul este negarantat, rata dobânzii va fi mult mai mare față de ceea ce oferă băncile comerciale.
  • Împrumut maxim mai mic - Dacă împrumutați pentru prima dată, este posibil să descoperiți că limita dvs. maximă poate să nu fie suficientă pentru nevoile dvs., deoarece suma maximă pe care o puteți împrumuta este mult mai mică decât cea pe care o puteți obține optând pentru un împrumut bancar tradițional.
  • Risc de hacking și escrocherii - Trebuie să fiți întotdeauna foarte atenți la datele pe care le partajați și la aplicațiile de împrumut online pe care le utilizați, deoarece acestea pot fi predispuse la hacking de date întrucât întregul proces de împrumut se face online.

Notă: Asigurați-vă, de asemenea, că utilizați platforme de împrumut online înregistrate la Banca Națională a României. Pentru o listă a instituțiilor financiare nebancare de încredere, site-ul xcredit.ro vă pune la dispoziție un nr. de 24 de IFN-uri de top.

Ar trebui să optez pentru un împrumut online?

Răspunsul la această întrebare depinde, în cele din urmă, de scopul împrumutului dvs. Dacă vă doriți un împrumut de valoare mică (un microcredit), care poate fi rambursat integral la următorul salariu, și nu sunteți deranjeazați de rata mai mare a dobânzii, atunci obținerea unui împrumut online rapid poate fi cea mai rapidă și mai convenabilă soluție.

Dar dacă sunteți în căutarea unui împrumut semnificativ mare, pentru a cumpăra o casă, un vehicul sau o proprietate imobiliară, singura opțiune ar fi să luați în considerare un împrumut bancar tradițional. Este adevărat că nu este un proces rapid, dar atunci optând pentru un împrumut mai mare pe termen lung, beneficiați de dobânzi mai mici și o perioadă de rambursare foarte flexibilă.

Domenii: Finante-banci

EDCORA IT SERVICES SRL

Reunim cele mai importante tehnici și tactici de optimizare si promovare online. Edcora transformă bugetul de promovare din cheltuială în investițe profitabilă. EDCORA iți oferă soluția perfectă...

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!