ZECE moduri prin care tehnologia îți poate ajuta afacerea

Publicat pe 13 Noiembrie 2020
Cine nu utilizează, în prezent, tehnologia? În viața de zi cu zi, aceasta ne ajută să desfășurăm diferite activități educative, de divertisment sau sociale. Pe lângă aceste caracteristici, tehnologia este un instrument care aduce avantaje în toate industriile.

În ceea ce privește afacerile, componenta software are o importanță deosebită, deoarece stă la baza organizării unui business. Prin softurile de gestiune a afacerilor (ERP, CRM, HCM, task management și altele) și prin instrumentele de business intelligence, antreprenorii reușesc să maximizeze potențialul companiilor. Cum este posibil acest lucru? Iată în ce moduri tehnologia îți poate ajuta afacerea

1. Asigură accesibilitate

Era căutatului documentelor prin sertare s-a terminat. Un soft de gestiune a afacerilor stochează și organizează atât datele și fișierele firmei cât și detaliile despre angajați și clienți. Acestea sunt mult mai ușor de accesat într-un soft, datorită inteligenței artificiale. Dacă optezi pentru un soft care salvează fișierele în cloud, nu mai ai nevoie de dispozitive de înmagazinare, deoarece spațiul de stocare este destul de mare, iar documentele sunt păstrate într-un server online. Această caracteristică îți permite să accesezi informațiile de oriunde, oricând, de pe orice dispozitiv, având nevoie doar de o conexiune la internet.

2. Îmbunătățește colaborarea

Softurile pentru business asigură o mai bună comunicare între angajați și între departamente. Spre exemplu, softul ERP integrează toate departamentele companiei, iar fluxul de date este continuu și are loc în timp real. De asemenea, în companii se mai utilizează și diferite aplicații special concepute pentru comunicare. Practic, indiferent de locul în care se află angajații (pe teren, la birou sau remote), aceștia pot fi tot timpul la curent cu tot ceea ce se întâmplă.

3. Crește productivitatea

Probabil, cel mai mare avantaj al softurilor pentru business este reprezentat de creșterea productivității angajaților. Tehnologia le permite să automatizeze multe dintre taskurile consumatoare de timp, repetitive, cum ar fi completarea unor formulare, facturarea, salarizarea sau generarea de rapoarte. Astfel, aceștia se pot concentra pe alte sarcini sau proiecte mai importante pentru business. În acest mod, ritmul de lucru este eficientizat. De asemenea, buna colaborare între angajați și accesibilitatea informațiilor îmbunătățesc procesul de lucru. 

4. Îmbunătățește marketingul

Datorită tehnologiei, poți elabora planuri de marketing mai eficiente. Clienții pot fi sortați în funcție de preferințele și de loialitatea lor, pot fi notificați în legătură cu produsele sau ofertele noi, aspecte care asigură o promovare mai bună. De asemenea, website-ul poate fi personalizat, imaginea firmei influențând atragerea clienților. Rețelele de socializare fac și ele parte din tehnologie și reprezintă o metodă eficientă de marketing.

5. Oferă securitate

Pierderea documentelor generează costuri mari. Spre deosebire de documentele pe hârtie, fișierele păstrate în cloud nu pot fi rătăcite, fiindcă sunt securizate și copiate în alte servere, pentru back-up. De asemenea, softurile oferă protecție împotriva atacurilor cibernetice. 

6. Asigură flexibilitate

Softurile în cloud pot fi utilizate în orice moment, de pe orice dispozitiv, chiar și de pe telefonul mobil, deoarece necesită doar autentificarea utilizatorilor. Acest lucru înseamnă că tu, sau angajații tăi, puteți lucra și de pe teren, dar și de acasă, în cazul unui job remote (la distanță). 

7. Îmbunătățește serviciul clienți

Datorită inteligenței artificiale care stă la baza chatboților, clienții primesc asistență pentru problemele întâmpinate 24/7. Cum este posibil? Chatbotul este un robot multilingv care oferă răspunsuri automate, prestabilite, la întrebările clienților. Acesta poate fi implementat atât pe site-ul web al companiei, cât și pe rețelele de socializare.

8. Scade costurile

Datorită automatizării unor operațiuni consumatoare de timp, nevoia de a angaja personal scade. Astfel, poți administra o afacere cu echipă mai mică, și, implicit, cu costuri mai mici. De asemenea, dacă optezi pentru softuri în cloud, nu este nevoie de echipamente hardware speciale. 

9. Îmbunătățește administrarea afacerii

Per total, tehnologia te ajută să administrezi mult mai bine întreaga afacere, datorită tuturor avantajelor prezentate anterior. De asemenea, softurile pentru business îți oferă o imagine de ansamblu asupra afacerii și o mai bună gestiune financiară, dat fiind faptul că inteligența artificială e capabilă să genereze automat rapoarte și analize. Mai mult decât atât, activitatea angajaților poate fi mai bine urmărită, iar salarizarea este un proces mult mai simplu, datorită tehnologiei.

10. Te ajută să îți depășești competitorii

Gestionarea eficientă a afacerii și îmbunătățirea ritmului de lucru te ajută să îți depășești competitorii de pe piață, mai ales dacă aceștia nu au implementat soluții de software în companiile lor. Există multe trucuri prin care tehnologia te ajută să „iei fața“ concurenței. Spre exemplu, le poți prelua clienții de pe site-urile de socializare, promovând, apoi, țintit produsele asemănătoare, de care aceștia sunt interesați. 

Așadar, tehnologia este un instrument extrem de util în business, deoarece îmbunătățește activitatea afacerii și favorizează succesul acesteia. Caută furnizorii potriviți și implementează soluții de software adecvate companiei tale!

Domenii: IT

Digital Workforce SRL

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →

Platforma Comunicate Wall-Street.ro poate permite doar introducerea unor link-uri NoFollow. Pentru publicarea unui comunicat cu link DoFollow vă rugăm să trimiteți solicitarea către bogdan.ilie@internetcorp.ro. Mulțumim!