Interviu cu un profesor nativ de limba engleza

Publicat pe 29 Ianuarie 2018
A fi bun la limba engleza iti deschide multe oportunitati. Davide Rutigliano, un profesor nativ de limba engleza, ne vorbeste despre cursurile sale, scoala internationala de limba engleza unde lucreaza si parerile personale despre romani si Romania.

LOI English este o scoala online de limba engleza unde activeaza doar profesori nativi de limba engleza. Davide preda in cadrul acestei scoli si locuieste in Romania de ceva ani.

Ma numesc Adrian, sunt editorul principal al blogului Groovehunt si pot spune ca a invata engleza cu profesori nativi este cel mai rapid mod de a ajunge la un nivel avansat si de a tinde spre un nivel bilingv

Pasiunea mea pentru limbi straine si dorinta de a-mi dezvolta abilitatile lingvistice m-au facut sa dau peste Davide Rutigliano, un profesor care activeaza atat in mediul online cat si in cel offline. Am avut deosebita placere de a sta la o discutie cu dansul despre cursuri, scoala internationala de limba engleza unde lucreaza si tara noastra. 

Care crezi ca sunt principalele beneficii de a invata limba engleza prin intermediul Skype-ului ?

Ar fi cateva. Timpul este limitat si sunt multe alte lucruri in viata care ne mananca timpul cum ar fi familia, munca, sportul si, bine-nteles, odihna. O lectie pe Skype este la fel de eficienta ca o lectie "face-to-face", iar beneficiul principal este, bine-nteles, efortul minim implicat. In plus, multi cursanti se simt mai confortabil cand nu trebuie sa faca acel efort de a pregati casa pentru un oaspete sau a se pregati sa fie oaspeti.

Spune-mi mai multe despre scoala internationala LOI English.

Lucrez cu LOI English de 5 ani de zile. Stiu ca suna a cliseu, insa pe colegi eu ii vad ca pe o a doua familie. Sunt in legatura permanenta cu profesorii si staff-ul managerial. Ma bucur mult ca am putut sa stabilesc o relatie personala si nu doar una profesionala.

Cum se diferentiaza LOI English de alte scoli de limba engleza?

Mi-ar fi greu sa spun, insa prima lectie este gratuita. ;)

Cine poate aplica?

Mi-ar placea sa zic ca "oricine", dar ar fi o minciuna sa zic asta. Este doar pentru cei ce se pot conecta la Internet. (Acesta a fost umorul britanic in actiune :D)

Oferiti discounturi pentru firme?

Desigur. Desi avem cursanti din toate colturile lumii si din toate categoriile de varsta, mare parte din cursanti sunt oameni ce doresc sa-si propulseze cariera profesionala. Cursurile noastre au aceasta orientare si vrem sa atragem cat mai multi oameni de genul.

Care sunt principalele avantaje de a invata engleza cu un profesor nativ?

Am cel mai mare respect pentru profesorii non-nativi de limba engleza, deci nu prea pot vorbi despre avantaje. Pana la urma depinde de cursant sa dea cat mai mult pentru a avansa cat mai repede. Cu toate astea, un profesor nativ are mai multe cunostinte in ceea ce priveste cultura tarii respective. De asemenea, un vorbitor nativ il poate ajuta pe cursant sa dezvolte un accent cat mai natural. In Anglia, de exemplu, un accent apropiat de cel nativ poate deschide multe usi.

Cat dureaza sa capeti fluenta in limba engleza?

As minti daca ti-as da un numar exact. Depinde foarte mult de timpul alocat studiului, iar fiecare om are propriul stil de invatat. De aceea sunt un sustinator vehement al cursurilor individuale.

Ce parere ai despre cursantii romani cu care ai lucrat?

Ma consider norocos ca traiesc in Bucuresti de 4 ani de zile. Am avut placerea de a lucra cu oameni frumosi, iar cultura si personalitatea romanilor imi plac foarte mult.

Cum ti se pare Romania in comparatie cu alte locuri in care ai trait?

Cultura Romaniei este un amalgam frumos intre cultura occidentala si cea orientala. Am calatorit in lung si lat prin Asia timp de 10 ani, iar atmosfera de aici imi da o liniste sufleteasca de care nu ma mai satur.

Cum se poate aplica pentru cursuri de engleza?

Simplu. Romanii se pot inregistra gratuit la prima lectie accesand urmatorul link: http://www.skypeenglishclasses.com/schedule-2/

Cateva cuvinte de final pentru cei care doresc sa fie mai buni la limbi straine?

Desigur. Tineti-va de treaba! Sa nu va simtiti rusinati de greseli, nu va speriati de necunoscut sau de cat timp va dura pana cand veti ajunge la nivelul dorit. Cum zic si in semnatura de pe Skype, "Language is the interface of the soul". Dezvoltarea abilitatilor lingvistice sunt ca un fel de upgrade la interfata!


Engleza.org

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul pe care il tintesti? Publica un comunicat de presa →